E pregătită România să primească 500.000 de musulmani? Mesajul alarmant al unui fost general SRI


Un fost general SRI în rezervă afirmă că valurile de migranţi vor lovi România, adăugând că țara noastră va trebui să dea un răspuns la întrebarea dacă este sau nu pregătită să primească jumătate de milion de musulmani.
Generalul în rezervă Sorin Gabriel Cozma, fost şef al Direcţiei Generale Prevenire şi Combatere Terorism din cadrul Serviciului Român de Informaţii, a declarat că partea bună e că Romania e una dintre foarte puţinele ţări europene care nu are cetăţeni înregimentaţi în teatrele jihadiste din Siria şi Irak alături de DAESH.
“Valurile de emigranţi vor lovi şi România. E România pregătită să primească 500.000 de musulmani? Vorbim de femei, copii, oameni normali care au pătimit foarte mult în ţările lor. Vom fi sau nu pregătiţi? Va trebui să dăm un răspuns la problema aceasta. Avem o lipsă de forţă muncă acută. Istoric, România nu s-a mai confruntat cu asemenea pregătită. Suntem pregătiţi să facem switch-ul?”, a declarat Sorin Gabriel Cozma în cadrul Festivalului de Film şi Istorii Râşnov, citat de News.ro.

Generalul în rezervă a mai spus că ţara noastră este afectată de terorism și nu ne putem plasa într-o poziție de neutralitate.
”Nu ne putem plasa într-o poziţie de neutralitate (…) Nu putem vorbi în România de un fenomen al radicalizării cetăţenilor români. Dar există acest proces şi e pe un trend de creştere. Nu alarmant, dar de luat în seamă (…) Romania e una dintre foarte puţinele, ţări europene care nu are cetăţeni înregimentaţi în teatrele jihadiste din Siria şi Irak alături de DAESH. E bine!”, a mai spus generalul SRI, citat de News.ro.

Întrebat despre oportunitatea construirii unei mari moschei în România în acest sens, Sorin Cozma a spus că decizia trebuie să o ia politicienii.
”Factorul politic, el trebuie să adune toate informaţiile necesare unei decizii. Nu există bine sau rău. Un lucru poate fi de bine acum, de rău peste 10 ani. Ştiţi că noi construim o biserică ortodoxă în Turcia? V-aţi gândit şi la riscul refuzului de a construi o moschee?”, a atras el atenţia, potrivit News.ro.скачать dle 11.3

Adaugă comentariu

Autorul va fi foarte bucuros să vadă feedbackul despre postari.

reload, if the code cannot be seen

Comentarii 0