România, zguduită de TREI CUTREMURE în numai câteva ore! AVERTISMENTUL ÎNFRICOŞĂTOR transmis de seismologi


Seismele au avut loc la orele 18.56, 21.24 si, respectiv, 22.40 şi au avut epicentrele în județul Buzău, potrivit seismologilor.
Primul seism a avut magnitudinea de 2 pe Richter şi s-a produs la doar 4.5 kilometri adâncime, al doilea a avut 2,6 şi a avut loc la 139 kilometri adâncime, iar cel de-al treilea a avut magnitudinea 2,2 şi s-a produs la 100.8 kilometri adâncime.
Un cutremur de 8,1 grade este posibil în România!
La începutul lunii august, directorul INFP, Constantin Ionescu, a declarat în exclusivitate pentru Observator că a fost realizată o hartă specială a Bucureştiului, din punct de vedere seismic. 
"La noi, până la realizarea acestei hărţi, cutremurul maxim posibil a fost de 7,8 grade. În urma ultimelor cercetări pe care le-am făcut am reconsiderat cutremurul maxim posibil la 8,1 grade Richter. Vrancea poate să producă un astfel de cutremur", a spus Ionescu.
Directorul INFP a explicat şi care sunt cutremurele cele mai periculoase pentru România.
"În România, cutremurele care pot provoca pagube sunt cutremurele cu magnitudini peste 7, şi nici atunci. Practic, ar trebui să îndeplinească mai multe condiţii pentru a provoca pagube. Cutremururul din 77 a avut 7,4 grade, s-a produs la o adâncime de 90 de km, a avut un anumit mecanism de rupere. Şi propagarea contează. Cutremurele care se produc în zona 90 de km. adâncime se propagă spre Bucureşti, celelalte, la adâncimi mai mari, au directivitate către nord-estul României", a mai spus Constantin Ionescu.скачать dle 11.3

Adaugă comentariu

Autorul va fi foarte bucuros să vadă feedbackul despre postari.

reload, if the code cannot be seen

Comentarii 0